اهمیت ماه مبارک رمضان و جایگاه فوق العاده روزه و همچنین درباره انواع روزه و احکام و ضوابط هر یک از آنها، اشاراتی-هر چند کوتاه-داشته باشیم.
لذا گویم:در فضیلت و شرافت ماه مبارک رمضان همین بس که در میان ماه های قمری تنها ماهی است که خدای تبارک و تعالی نام آن را در کتاب شریف خود ذکر نموده و آن را ظرف زمانی نزول انزالی قرآن-که جزء بهترین هدایای الهی به جامعه بشریت است-معرفی فرموده است.در قرآن کریم راجع به این ماه عظیم چنین آمده است:
زوجهای جوان پس از ازدواج و شروع زندگی مشتركشان وارد دنیای تازه ای میشوند . دنیایی که در آن اهداف و برنامههای مشتركی دارند . هر زن و شوهری آرزو دارد كه روابطشان عاشقانه ، صمیمی و پایدار باشد.
تصمیماتی که در دهه 30 زندگی می گیرید می تواند اثرات بلند مدتی بر زندگی شما بگذارند. ممکن است فرصت هایی را از دست بدهید که هیچ گاه در زندگی به دست نمی آیند. به همین دلیل ما در اینجا بزرگ ترین اشتباهاتی را که افراد در این دوره از زندگی خود مرتکب می شوند، برایتان آورده ایم.
اگر سال قبل روزه نگرفتیدقبل از اینکه ماه رمضون بیاد حتی الامکان قبل ازماه رمضون کفارش رو بپردازید(بایدونبایدیش رو واسه قبل ماه رمضون نمیدونم ولی بره سال بعد مبلغش هم تغییر میکنه)
به ازای هرروز 750گرم طعام باید بدید..که ی ماه کاملش میشه 22.5کیلو.باااااااااااااااید طعام بدید نه پول..واگر پولش رو میدید باید به کسی ک پولشو میدید بگید ک از طرف من برای خودت (نان.برنج.خرما.کشمش.ماکارونی.لوبیا.نخودواین مدل چیزا) بخر..چون وظیفه طعام هست ن پول.اگر پول رو میدید به کسی که کفاره جمع میکنه ،دفترمقام معظم رهبری 2000تومنه(قبل از ماه رمضان1394)(البته ما چندروز پیش زنگ زدیم به دفترامام جمعه گفته بود1500و امروز در افتاب شرقی گفت 2000تومن..خدا بدادمون برسه..معلوم نیست کی چی میگه.گرچه کسی ک پاسخگوست ،مدل عملی که ما انجام میدیم اگر غلط باشه یجورایی میفته گردن اون)واگر خدایی نکرده به عمد روزه نگرفته باشید به ازای هرروز 120هزارتومن...
سوالی چیزی بود خواهشا از یک متخصص بپرسید..نذارید رو دوشتون سنگینی کنه..
مبلغ کفاره امسال درهرصورت برای روزه غیرعمد2000تومنه
سپس حضرت فرمود: هرکس این عمل را انجام دهد هر آنچه از خدا خواسته به او داده خواهد شد. این نماز از مجربات است و مرحوم محدث نوری (ره) می فرمایند: این نماز را به چند نفر سفارش کردم بعد از انجام آن از ازدواج خویش راضی بودند.
زندگی پر از حقایق جالبه که خیلی از ما چشمهامونو به روشون بستیم! ابهامات، سرخوردگی ها و افسردگی ما از جهان هیچ تغییری در اون ایجاد نمی کنه. حقایقی در زندگی که ما سعی می کنیم آن ها را نادیده بگیریم را برای شما بیان کرده. با دیدن اون ممکنه تصمیم بگیرید شرایط رو تغییر بدین و یک زندگی جدید رو شروع کنید برای ساخت دنیای بهتر. و حداقلش اینه که سرگرم شدین و می تونین ازشون الهام بگیرین!
عزیزان در کجای زندگی قرار دارید؟ چقدر مسوولیت زندگی و انتخابهایتان را برعهده میگیرید؟
بعضی افراد با اینکه نیمی از عمرشان را سپری کردهاند هنوز هم خودشان را قربانی کودکی و تصمیماتی میدانند که از جانب پدر و مادر برایشان گرفته شده است و به همین بهانه درجا میزنند.
عدهای را دیدهام که از رشته تحصیلیشان راضی نیستند و فقط به اصرار خانواده رشته تحصیلیشان را انتخاب کردهاند و حالا هیچ لذتی از آن نمیبرند.
همینجا توقف کنید. کمی فکر کنید و به این پرسش پاسخ دهید که پس نقش من چیست؟ آیا وقتی خودتان به توانایی لازم برای تصمیمگیری رسیدید و متوجه شدید این رشته مورد علاقه شما نیست، نمیتوانستید برای تحصیل در رشته مورد علاقهتان دوباره اقدام کنید؟ شاید بگویید نه! دیگر درگیر زندگی و کار شدم، اما من میگویم شما درگیر چرخه بهانهها برای تغییر نکردن و مقصر دانستن دیگران شدهاید. وقتی شما انگشت اتهام را به سمت کسی نشانه میروید سه انگشت دیگر به طرف شما برگشته است. خبر مهم اینکه تا دلتان بخواهد روزگار و شرایط به شما بهانه میدهد، اما چرا در برابر این بهانهها منفعلانه برخورد میکنید؟ پس اراده شما کجاست؟ تعارضهایی را که درگیرش هستید شناسایی کرده و یکی از بازوهای تعارض موجود میان خواستههایتان را به نفع دیگری خم کنید. مردی که در آستانه پنجاه سالگی قرار دارد و هنوز منتظر نشسته تا خانواده خودش یا همسرش، مخارج زندگیاش را تامین کنند به این بهانه که آنها ما را به دنیا آوردهاند و وظیفهشان است، باید با خود فکر کند اگر روزی آنها از این باجخواهی خسته شوند و کمکهای خود را دریغ کنند آیا او تبدیل به عروسک خیمهشببازی نمیشود که هیچ ارادهای از خودش ندارد و در نهایت در گوشهای خواهد پوسید؟ خانمی که صاحب فرزند است اما به دنبال هیچ رشته و هنری نمیرود به این بهانه که در کودکی والدینش اعتمادبهنفسش را از بین بردهاند، لحظهای باید با خود فکر کند مگر من هنوز هم همان کودک هستم؟ من الان بزرگ شدهام و حداقل کاری که میتوانم بکنم این است که خود را از شر آسیبهای کودکی رها کنم. حالا که خودم میتوانم از خودم مراقبت کنم پس چرا به سلامت روانی خودم اهمیت نمیدهم؟ آیا با مقصر دانستن دیگران چیزی در زندگی من دگرگون خواهد شد؟ تا چند سال دیگر میخواهم به این وضع ادامه بدهم؟ در نهایت به کجا خواهم رسید؟
مسلما اگر با همین وضع پیش برود به همین جایی میرسد که در حال حاضر قرار دارد و در سنین پیری با کولهباری از خشم و آه و حسرت با زندگی وداع خواهد گفت.
عزیزانی که در وضعیت مشابه قرار دارید و خود را در حصار بهانهها و اتهامها اسیر کردهاید، وقت آن رسیده است که به خودتان بیایید و بدانید مسوولیت زندگی برعهده خود شماست. اگر در اثر ناکامیهایی که داشتهاید دچار افسردگی شدهاید سعی کنید اول این اختلال را درمان کنید تا بتوانید با انگیزه و انرژی بیشتری در مسیر تغییر گام بردارید. میدانم برخی از شما واقعا در شرایط سختی پرورش یافتهاید و زخمهایی بر دل دارید، اما آیا تا آخر عمر میخواهید این زخم را بخراشید و شاهد خونریزیاش باشید یا اینکه میخواهید مرهمی بر آن بگذارید و ترمیمش کنید؟
توصیه من این است: «با خودتان مهربان باشید، خود را شایسته لذت بردن از جریان زندگی بدانید، آرامش را به روزگار خود بیاورید و قدم در راه تغییر بگذارید و انتظار نداشته باشید که یکشبه یا یکماهه همهچیز دگرگون شود. یادتان باشد شما یک عمر است دارید این بهانهها را بر دوش میکشید و درد این زخمها را تحمل میکنید حالا برای تغییر هم باید صبور باشید و خود را در فرایندی ببینید که باید گامبهگام در آن پیش بروید.»
آیا بنی اسرائیل در قرآن با کشور اسرائیل فعلی ارتباطی دارد؟
دلیل شباهت اسمی چیست؟
اسرائیل لقب حضرت یعقوب نبی است و هر کس از نسل یعقوب باشد بنی اسرائیل(فرزندان یعقوب) نامیده میشود، از آنجا که یهودیان از نسل حضرت یعقوب هستند بنی اسرائیل محسوب می شوند، امروزه عده ای از یهودیان با افکار متفاوت نسبت به سایر یهودیان به بیت المقدس آمده و نام اسرائیل را بر کشور تحت اشغال خود انتخاب کرده اند، ارتباط آنان با بنی اسرائیل این است که آنها نیز گروهی از نسل یعقوب نبی هستند.
همانطور که عرض شد فرزندان و نوادگان حضرت یعقوب را بني اسرائيل مي نامند . (1)
نسل حضرت يعقوب ع هميشه بني اسرائيل ناميده مي شدند و پس از آنكه در سال 538 قبل از ميلاد توسط حكومت بابل اسير و به بابل انتقال داده شدند و توسط كورش آزاد گرديدند ، به جاي بني اسرائيل كلمه يهود بر آنان گفته شد . (2) پس یهودیان از نسل یعقوب نبی هستند.
چگونگی ولادت امام عصر، در عصر خفقان و تهدید وضعیت شیعیان در آستانه تولد امام زمان(عج)
براى آشنایى بیشتر با اوضاع فرهنگى و سیاسى شیعیان در هنگام تولد امام زمان(عج) لازم است نگاهى هرچند كوتاه به وضعیت دوران حضرت امام حسن عسكرى(علیه السلام)داشته باشیم; دوران امامت آن حضرت همزمان بود با خلافت سه نفر از خلفاى عباسى، كه به ترتیب عبارت اند از: المعتز بالله، المهتدى بالله و المعتمد بالله.[ مهدى پیشوایى، سیره ى پیشوایان، ص 616]
حاكمان عباسى از هر راه ممكن، آن حضرت را زیرنظر داشتند و كنترل مى كردند. آنان شنیده بودند كه امام مهدى(عج) فرزند امام عسكرى(علیه السلام)است; از این رو، مى كوشیدند تا به آن حضرت دسترسى پیدا كنند و او را به قتل برسانند; به همین جهت، امام حسن عسكرى(علیه السلام)ولادت حضرت مهدى(عج) را مخفى كرده بود و غیر از نزدیكان آن حضرت، دیگران افتخار زیارت آن امام را پیدا نكردند.[ اربلى، كشف الغمّه، ج 2، ص 412; شیخ مفید، الارشاد، ج 11، ص 336 و ابن شهر آشوب، مناقب آل ابى طالب، ج 4، ص 422]
فشار و اختناق سیاسى چنان بالا مى گیرد كه امام(علیه السلام) به ناچار باید هفته اى دوبار در روزهاى دوشنبه و پنج شنبه در دارالخلافه حضور پیدا مى كرد;[ شیخ طوسى، كتاب الغیبه، ص 215] معتزّ عباسى به اندازه اى از نفوذ امام حسن عسكرى(علیه السلام)نگران بود كه به تحت نظر داشتن آن امام نیز بسنده نكرد و حضرت را با ابوهاشم جعفرى و گروهى از طالبیون زندانى كرد.[ طبرسى، اعلام الورى، ج 2، ص 140]
ستم عباسیان تنها به امام حسن عسكرى(علیه السلام) محدود نمى شد; آنان علیه شیعیان و دوستان آن حضرت نیز از هیچ ستمى دریغ نمى كردند و از هرگونه حركت فرهنگى، سیاسى و غیره شیعیان جلوگیرى مى كردند.
هرچند مغز ما قویترین رایانه در سیاره زمین محسوب میشود اما این رایانه قدرتمند نیز گاهی به خطا میرود. ما انسانها بیشتر وقت خود را صرف انباشتن چیزهای مختلف و بیفایده به داخل مغزمان می کنیم.
مهم نیست مغز ما چقدر قدرتمند است، آنچه اهمیت دارد این است که بدانیم این عضو نیاز به جبران و احیای خود دارد تا بتواند قالب و توانایی خود را حفظ کند.
پژوهشگران روشهای مختلفی را برای سوپرشارژ کردن و افزایش کارآیی مغز ارائه کردهاند که در این مقاله سادهترین آنها ارائه شده تا هر فردی بتواند به محض احساس نیاز، به آنها دسترسی داشته باشد و آنها را بکار بسته و از مزایای آن بهرهمند شود:
پژوهشگران در جدیدترین تحقیقات خود دریافتهاند مصرف روغن زیتون و آجیل و قرار دادن آنها در رژیم غذایی روزانه سبب تقویت مغز میشود.
گفتنی است؛ روغن زیتون و آجیل از اجزای رژیم غذایی مدیترانهای است و میتواند همچنین سبب بهبود سلامت قلب و مغز افراد شود. علاوه بر حفظ سلامت و توان ذهنی بویژه در دوران سالمندی رژیم غذایی کم چرب سبب بهبود سلامت قلب و نیز دفع انواع سرطانها میشود.
ما موجودات اجتماعي دايما با خودمان، اشخاص مورد علاقهمان، همكارانمان، دوستان و به طور كلي اجتماع، در ارتباط هستيم. كيفيت زندگي ما به كيفيت روابطمان بستگي دارد. روابط شما چگونه است؟
برای بالا بردن امکان موفقیت زندگی زناشویی، یکی از مسائل مهم، هنگام ازدواج، شناخت طرفین از یکدیگر است. مهم ترین گام در این مرحله، پیش از مشاوره با یک روان شناس مجرب، پرسش هایی است که دو طرف از یکدیگر می پرسند.
در ادامه ی مطلب، ملک محمد، کارشناس ارشد روان شناسی، با طبقه بندی شش موضوع، به مهم ترین پرسش های پیش از ازدواج اشاره می کند...
بسیاری از افراد تصور می کنند ازدواجشان حتما با موفقیت مواجه خواهد شد و در زندگی مشترکشان با هیچ موضوع چالش برانگیزی مواجه نخواهد شد درحالی که بدون شناخت طرفین از هم دراین مرحله، امکان موفقیت در زندگی زناشویی بسیار کم است. یکی از مهم ترین گام های این مرحله، پرسش هایی است که افراد از یکدیگر می کنند. ما در اینجا به مهم ترین پرسش ها اشاره و بر این نکته تأکید می کنیم که این پرسش ها تنها گامی است برای درست شناختن فرد مقابل. یکی از مراحل بسیار مهم که بعد از پرسش ها و شناخت طرف مقابل باید صورت بگیرد، مشاوره با یک روان شناس مجرب در این زمینه است تا هم با کمک او این شناخت افزایش یابد و هم در صورتی که این پرسش ها تردیدی در ما ایجاد کرده، بتوانیم با او در میان بگذاریم و کمک بگیریم.
نکته دیگر اینکه همه سؤالات برای دختر و پسر مشترک است، به جز سؤالاتی که در مقابلشان نوشته شده که مخصوص دختران یا پسران است.
حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانیها و مناسبتهای مختلف به آسیبشناسی مشکلات فراروی جوانان برای ازدواج پرداختهاند.
ایشان معتقدند موانع «فرهنگی»، بخش قابل توجهی از این مشکل اجتماعی را به خود اختصاص داده است و جوانان، خانوادهها و مسئولان مربوط باید در جهت رفع این موانع تلاش کنند. ایشان در آخرین اظهار نظر رسمی دربارهی این موضوع دردیداردانشجویی ماه رمضان امسال فرمودند: «بعضى از تصورات و سنتهاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها دستوپاگیر است، مانع از رواج ازدواج جوانها است؛ این سنتها را باید عملاً نقض کرد. شما که جوانید، مطالبهگرید، پرنشاطید، پیشنهادکنندهى نقض خیلى از عادتها و سنتها هستید، به نظر من این سنتهاى غلطى را هم که در زمینهى ازدواج وجود دارد، بایستى شماها نقض کنید.»
جدول و متن زیر به هشت مورد از این سنتهای غلط که مورد تصریح رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته، میپردازد:
۱. مهریه سنگین کسانی که مهریهی بالا برای خانمشان قرار میدهند، به جامعه ضرر میزنند. خیلی از دخترها توی خانه میمانند، خیلی از پسرها بیزن میمانند، بهخاطر اینکه این چیزها وقتی در جامعه رسم شد، سنت و عادت شد، به جای «مَهرُ السّنّة»، به جای اینکه مهر پیغمبر (صلیاللهعلیهوآله) سنت باشد، وقتی مهر جاهلی سنت شد، اوضاع، اوضاع جاهلی خواهد شد. خطبهی عقد ۱۳۷۷/۸/۱۱
دخترم ! آفات زياد بر سر راه است . هر عضو ظاهر و باطن ما آفتها دارد كه هر يك حجابى است كه اگر از آن ها نگذريم به اوّل قدم سلوك الى الله نرسيديم . من كه خود مبتلا هستم و جسم و جانم ملعبه شيطان است به بعضی از آفات اين عضو كوچك و اين زبان ... ، كه ملعبه شيطان و آلت دست اوست اشاره مى كنم . از اين دشمن بزرگ انسانيّت و معنويّت غافل مشو، گاهى كه در جلسات انس با دوستان هستى خطاهاى بزرگ اين عضو كوچك را آنقدر كه مى توانى شمارش كن و ببين با يك ساعت عمر تو كه بايد صرف جلب رضاى دوست شود چه مى كند و چه مصيبتها به بار مى آورد كه يكى از آنها غيبت برادران و خواهران است ، ببين با آبروى چه اشخاصى بازى مى كنى و چه اسرارى را از مسلمانان روى دايره مى ريزى و چه حيثيّاتى را خدشه دار مى كنى و چه شخصيّتهائى را مى شكنى ؟ در عين حال آنرا كوچك مى شمارى و اين كوچك شمردن از حيله هاى ابليس است كه خداوند به لطف خود ما را همگى از آن مصون دارد.
قطه شروع ناخالصی خیلی ها باور نمی کردند فرمانده توپخانه سپاه این قدر کم حقوق می گیره ؛ وقتی هم که خواستند حقوقش را زیاد کنند عصبانی شد و نذاشت ، توی جلسه ای بهش یه تلویزیون هدیه دادند اما قبول نکرد گفتند : این هدیه رو به همه فرماندهان دادند چرا نمی گیری؟! گفت : ناخالصی عمل یه نقطه شروع داره ممکنه قبول این هدیه نقطه شروع ناخالصی زندگی ام باشه ، نمی خوام ذرّه ای نا خالصی توی عملم باشه من با خدا معامله کرده ام ، هدیه رو هم از خودش می گیرم .
( خاطره ای از سردار شهید حسن شفیع زاده ، کتاب حکایت فرزندان فاطمه ، جلد1 ، ص 40
شبی غمگین،شبى بارانى وسرد،مرادرغربت فردا رهاكرد،دلم درحسرت دیدار او ماند،مراچشم انتظاركوچه هاكرد،به من میگفت\"تنهایى\"غریب است،ببین باغربتش بامن چه هاكرد،تمام هستیم بود و ندانست،كه درقلبم چه آشوبی به پاكرد،او هرگز شكستم را نفهمید ،اگرچه تا ته دنیا صدا كرد...
خودتان را پیدا کنید به دنبال خودتان بگردید. مثل کسی که انگشتر طلا یا عقیقش در میان آشغال ها گم شده و او آنقدر به دنبال آن می گردد تا آن را پیدا می کند. پس شما هم بگردید و خودتان را پیدا کنید. جواهرید شماها ، بخصوص شما جوانها ؛ در روایت آمده « تعجبم از کسی که به دنبال گمشده هایش می گردد تا آن را بیابد ولی به دنبال خودش نمی گردد.»
وقتی جوان برای نماز شب بلند می شود ؛ اما خوابش می آید و سرش به این طرف و آن طرف می رود، چانه اش پایین می افتد، پروردگار درهای آسمان را باز می کند و خطاب به ملائکه می فرماید« انظروا الی عبدی. یعنی به بنده من نگاه کنید ! » خداوند علی اعلی افتخار می کند که ، ببینید این بنده من کاری را که بر او واجب نکرده ام چگونه به جا می آورد. پروردگار می فرماید به او سه چیز مرحمت می کنم: اول اینکه موفق به توبه اش می کنم.موفق به توبه نصوح و قاطعش می کنم.دوم اینکه گناهانش را می آمرزم و سوم اینکه رزق وسیعی نصیبش می کنم.
حضرت آيت الله العظمى نجفى مرعشى مىفرمودند: در قم شيخى بود معروف به شيخ ارده شيره جهت معروف شدنش به اين نام آن بود كه او به ارده شيره بسيار علاقه داشت و حتى كتابى در وصف ارده شيره نوشته بود. آدم فقيرى بود خانه و منزلى نداشت.
روایت دارد که در آخرالزّمان همه هلاک می شوند به جز کسی که برای فرج دعا می کند. ... البته دعایی که در همه اعمال ما اثر بگذارد. قطعاً اگر کسانی در دعا جدّی و راستگو باشند، مبصراتی (دیدنیهایی) خواهند داشت. باید دعا را با شرایط آن خواند و «توبه از گناهان» از جمله شرایط دعا است. راه خلاصی از گرفتاری ها، منحصر است به دعا کردن در خلوات برای فرج ولیّ عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)؛ نه دعای همیشگی و لقلقه زبان...، بلکه دعای با خلوص و صدق نیّت و همراه با توبه.